Tuesday, 23 May 2017

Jujur Tak Jujur.. Bina Kepercayaan Pelanggan

Aslmkum and hi..
Sambil sibuk2 bekerja ni, sibuk plak nak update blog.. Saja nak berkongsi cerita.. Nak bergosip tak sempat.. Kita luah dalam blog jer lah.. hehehe.. gossip ilmu laaa.. bukan pasal artis..

Tgk kat media social sekarang ni banyak sangat peniaga2 online kan..? Dulu, media social ni memang suh kita bersosial jer.. berkawan semata2.. berchating ngn kawan2.. sekarang ni ramai yang dah guna ruang dan peluang untuk berniaga. bagusssss...!! Cari duit sekarang ni mudah jer tak payah keluar rumah, kerja tengah panas, terkejar2 masa.. boleh jer cari duit melalui berniaga.. dulu berniaga kena ada kedai, kena jaga kedai, kena buka tutup kedai.. sekarang ni dengan kemudahan internet dan media social dah tak perlu semua tu. Duduk rumah, on handphone, on internet, log in media social pilihan anda.. Facebook kerrr.. Instagram kerrr.. Dah boleh buat marketing berniaga.. Senang kan..??
Modal pun tak tinggi..

Sunday, 21 May 2017

Puasa, Kurus , Raya dan Baju RTW

A few days to go.. Dah nak puasa dahhhh..

Semoga dipanjangkan umur dan diberi kesihatan yang baik sepanjang ramadhan dan diberi peluang mejalankan ibadah puasa dan ibadah2 lain dengan jayanya di bulan Ramadhan Al-Mubarak ni.

Bila sebut bulan puasa yang paling sibuk adalah kaum wanita.. betul tak...??
mesti laaaa.. Kami ni la yang nak kena uruskan semua.. Baju raya anak, suami, mak, ayah, mak mertua, ayah mertua dan diri sendiri.. tengok jer kat laman2 social yang lain, Facebook & Instagram memang ramai yang update pasal baju raya, kuih raya, telekung dan lain2 untuk persiapan nak sambut ramadhan dan Syawal..


Tuesday, 31 January 2017

Bio Velocity Sleepmate (BVSM) Lapik Tilam Ajaib

10 sebab kenapa anda PERLU memiliki Bio Velocity Sleepmate

1)Membuang & mengurangkan kesan radiasi dalam badan. Semua org menggunakan handphone kan..? Handphone antara yang beradiasi tinggi. Oleh itu BVSM bantu bebaskan radiasi dalam badan

Sunday, 23 October 2016

SHAKE ME PRODUK DIET LAKU LARIS TERKINI...!! HEBATTTTT..!!

Hebattt..!! Itu yang mampu di terjemahkan untuk produk baru ni..

Mesti semua nk tau kan produk apa..? Sebelum tu produk ni memang sangat baru dilancarkan oleh syarikat SHOM.. Bulan September 2016, baru sebulan jer launch..

Monday, 30 May 2016

KHASIAT GARAM BULUH


Garam Buluh mempunyai 1001 rahsia membantu mencegah, merawat pelbagai jenis penyakit. 

Kini telah ada Garam Buluh yang mana telah terbukti dapat membuang toksin & Asid dalam badan. Garam Buluh ini tidak sama dengan garam biasa kerana ia diproses dengan cara tradisional untuk mendapatkan Mineral yang banyak manakala garam biasa mempunyai kadar bahan kimia yang tinggi terutamanya Klorin, yang digunakan dalam proses memutihkan garam.

Tuesday, 24 May 2016

BERUSAHA DEMI MASA DEPAN

Setiap kita tak punya jaminan untuk masa depan yang berkekalan.. tapi kita tetap berusaha untuk pastikan masa depan kita terjamin.. Berusaha walaupun kita tak pernah tahu apa hasilnya kelak.. 

BINA IMPIAN

Bila tengok orang Berjaya.. teringin jadi orang Berjaya.. tengok orang ada kereta mewah.. kita teringin ada kereta mewah..  tengok orang pegi melancong luar negara.. kita teringin melancong jugak..
Tu semua impian.. Tapi kita banyak tengok orang dan impian orang yang terlaksana.. Sedang impian kita sendiri entah di mana.

Monday, 23 May 2016

KENAPA SAYA PILIH TDC UNTUK MEMULAKAN BUSINESS..??

Salam semua..

Setuju tak kalau saya kata Untuk memulakan perniagaan even secara talian @ online yang paling penting adalah produk apa kita nak jual kan..??
Ada ker orang berniaga main jual jer.. tak pikir barang tu ada boleh jual atau tak..

For sure nak meniaga kita cari barang yang ada permintaan yang tinggi, popular, berkesan, terjamin dari segi keselamatan dan lain-lain. Yang paling penting Margin keuntungan la.. Kalau tak untung bukan berniaga namanya.. huhu

Sebelum memulakan perniagaan online ni, saya sendiri buat kajian.
Next Page Home
Blogger Widget